Ons verhaal

In 1986 opent Alpha een Audiovideo & foto * zaak in centrum Antwerpen en evolueert vrij snel naar een echte Audio speciaalzaak, met een passie voor goede muziek in alle genres!
In een wereld van “hifi” setjes die de naam “high fidelity” (grote betrouwbaarheid) helemaal geen eer aandoen, weergave van muziek eerder verbasteren dan nabootsen en die al heel snel tot verveling brengen, is het bij ons een missie om in elke prijsklasse, maximummuziek uit een set te toveren!
Dikwijls kan zelf een kleine modificatie in een bestaande set al veel teweegbrengen, bvb setje luidsprekerkabels van betere herkomst, of een stroomfilter (die u op proef kan lenen*)
Alpha bestaat uit een groep melomanen die graag tijd aan u zal besteden om u een muzikale ervaring te doen beleven, die u blij maakt!
Ons motto is geen stress! Vrijblijvend en met veel geduld luisteren wij naar uw noden en trachten wij deze zo goed mogelijk in te vullen…, in elke redelijke prijsklasse!
Maak een afspraak of kom gewoon langs wanneer het u schikt we zijn gepassioneerd en deze passie delen wij heel graag met u.

Degelijk advies

Wij helpen u graag met een weloverwogen advies om tot een goed resultaat te raken het zit gewoon in onze DNA en het is gewoon ook “common sense” een tevreden klant is een trouwe klant!
Nu reeds meer dan 30 jaar gepassioneerd met hifi bezig, is het veel makkelijker voor ons om u bij te staan met raad en daad om u van een miskoop te behoeden.
Eerst goed luisteren, de juiste vragen stellen, idee van de ruimte waar uw installatie zou komen muziekvoorkeuren, esthetische vereisten en uiteraard het door u vooropgesteld budget dat beschikbaar is…
Een demo een vergelijking… en zondig ook advies thuis qua akoestiek.
Ook kabels en andere accessoires spelen een belangrijke rol en kunnen meestal in proefleen meegenomen worden.
Meer dan ooit is er nood aan volwaardig advies, gezien de pijlsnelle evoluties in de manier van weergave zowel op audio, bvb streaming, wifi, DSD, als op video front
4/8K, Dolby Atmos, Auro 3D en andere innovaties in OLED, laser enz…
AV is onze passie en wij adviseren u graag zodat u tot de juiste combinatie raakt.
Prima la Musica !

Vrije keus

We zijn trots op ons assortiment van kwaliteit AV-producten die de grootste is in België.
Sinds 1986 heeft Alpha haar portfolio steeds uitgebreid en verfijnd.
Veel van deze merken zijn heel gekend in de hifiwereld, zoals Bowers & Wilkins, Accuphase, Kef, Focal, McIntosh, Burmester, Martin Logan, enz.… Maar er zijn ook veel topmerken die wat minder gekend zijn en toch in de top meespelen zoals bvb MolaMola, Vivid, Diptique, Dartzeel, Fezz, Morel enz…
Deze fabrikanten vertrouwen in ons om hun producten in het juiste daglicht te plaatsen en met enthousiasme te verdedigen, hetgeen we ook graag doen, wij vertrouwen dan weer dat zij de kwaliteit belofte nakomen die ze uit stralen om u blij te maken!
Het is ons een eer om u deze fijne sieraden in de AV-wereld voor te kunnen stellen in een relaxte, niet opdringerige sfeer en zonder verkoopsdruk, iets dat door velen zeer geapprecieerd word!
Graag nodigen wij u uit om in één van onze winkels langs te komen en zelf overtuigd te worden.

Amadeus tot Zappa

Bij de evaluatie van een muziekinstallatie hoort uiteraard… muziek bij en liefst van een genre die u graag hoort…
De goede oude langspeelplaat, of de zilveren schijfjes, gestreamd of op harde schijf uw keuze is die van ons! We hebben redelijk wat keuze op de vaste media en uiteraard is er veel te vinden via “Tidal”’ of “Qobuz” maar voel uzelf vrij om zelf uw favoriete cd of lp te brengen, we zijn nogal hevig met muziek bezig en onze interesses zijn ruim van Barok tot Fado , via Jazz en andere Rock toestanden passerend bij de Wereldmuziek en andere Metal toestanden…
En uiteraard leren we nog graag bij!

De Alpha Filosofie

Kwaliteit

Een audiovisuele ervaring op kwalitatief niveau om u beter te dienen.

Begeleiding

Een collectie van topproducten, uitgezocht voor gepassioneerden door gepassioneerden.

Zen

Het yin en het yang in onze relaxte ruimtes, om u te entertainen. Rond een koffie of thee.

Harmonisch muzikaal

De Hifiwereld heeft een groot aantal omschrijvingen, sommigen heel gekend, zoals bvb Wattage en Amperage, minder gekende zoals S/N (signal to noise) Thd (total harmonic distortion) enz…

Er is één die totaal niet vermeld is en o zo belangrijk gegeven nl de WAF, oftewel Wife Acceptancy Factor, in Abn ..wat zal mijn vrouw erover zegge… ?

En eerlijk gezegd is het natuurlijk belangrijk om deze investering samen te plannen immers een mooie hifi set is een “upgrade” van het thuisnest die jullie samen bewonen!

Ons advies, betrek uw echtgenote reeds in de onderzoeks fase, zodat zij alvast een (geluids)beeld kan vormen en begrijpt waarom kiest mijn man voor deze grote luidsprekers en niet voor de kleine ‘melkpakjes met subwoofertje ‘ die mijn beste vriendin heeft ..?

Trouwens qua ‘look’ is er intussen behoorlijk wat geëvolueerd in hifi land, stijlvolle luidsprekers compacte fraaie versterkers zijn geen uitzonderingen meer!

Dus aub breng de WAF maar mee… met plezier !

S ’avonds na kantooruren? Dat moet kunnen!

Om te ervaren hoe relaxerend muziek kan zijn, is rust een vereiste… Uw tijd is kostbaar en daar hebben wij volle begrip voor. Het is geen moeite om met u vooraf een sessie in te plannen die u goed uitkomt, dus twijfel niet en contacteer ons, we geven u kwali-tijd zelf na de openingsuren. De koffie staat klaar & er speelt goede muziek u bent in goed gezelschap!